~ PARADICSOMOS PADLIZSÁNFASÍRT ~

  • 2018.07.10.
  • 7

»HOZZÁVALÓK«- 1 - 2 padlizsán- 2 - 3 szelet szikkadt kenyér- 2 gerezd fokhagyma- 1 tojás- pár levél friss bazsalikom- 3 ek morzsolt parmezán- 4 ek darabolt konzerv paradicsom- só, bors- zsemlemorzsa- liszt - a forgatáshoz- olaj - a sütéshezA padlizsánt vágjuk apró kockákra és enyhén sós vízben főzzük puhára. Azután alaposan csepegtessük le, majd
nyomkodjuk ki a felesleges nedvességet belőle.A paradicsom konzervet csepegtessük le a levétől.A kenyeret kávé, vagy másfajta darálón aprítsuk morzsásra, szórjuk egy tálba, adjuk hozzá a padlizsánt, a paradicsomot, a sajtot, a tojást, az aprított bazsalikomot és ízesítsük zúzott fokhagymával, sóval ill. borssal. Alaposan keverjük össze és szükség esetén adjunk hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy jól formálható masszát kapjunk. Tegyük hűtőbe legalább 1 órára.A masszából formáljunk kisebb golyókat, majd lapítsuk el és forgassuk át lisztben. Forró, bő olajban süssük ropogósra.
Tálaláskor, szórjuk meg parmezánnal és kínáljuk feldarabolt paradicsommal.