~ MEGGYES JOGHURTBOMBA ~

  • 2018.06.10.
  • 3

Pofon egyszerű desszert, ha lefagyasztjuk parféként is kínálhatjuk és bármilyen gyümölccsel elkészíthető.
»HOZZÁVALÓK«Piskóta :- 2 tojás, 4 dkg porcukor, 4 dkg liszt, 1 ek kakaóporMeggykrém :- 25 dkg magozott meggy- 1 nagy pohár görög joghurt- kb 5 dkg méz vagy ízlés szerint- pár csepp citromlé- 2 dl tejszín- 15 g zselatinpor
- 50
ml vízdíszítés : - kókuszreszelék, meggyA sütőt 180 °C - ra előmelegítjük, egy 18 cm - es tortaforma aljába sütőpapírt fektetünk. A tojást habosra keverjük a cukorral, majd óvatosan hozzáforgatjuk a kakaóval elkevert lisztet. A masszát a formába simítjuk és tűpróbáig sütjük. ( kb 15 perc )
Egy félgömb alakú tálat ( aminek kb 18 cm - es a pereme ) kibélelünk folpackkal. ( nálam egy fém tésztaszűrű ) A meggyet leturmixoljuk, majd hozzáadjuk a joghurtot, ízesítjük mézzel, citromlével és hozzákeverjük
a vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatint. A tejszínt lágy habbá verjük és összeforgatjuk a joghurtos résszel. A masszát a formába öntjük, ha kicsit megdermedt, lezárjuk a kakaós piskótával és pár órára, vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük dermedni.
A tortát egy tálra borítjuk, lehúzzuk róla a fóliát, megszórjuk kókusszal és meggyszemekkel díszítjük.

Címkék

Meggy Joghurt