~ GLUTÉNMENTES BABAPISKÓTA ~

  • 2018.06.07.
  • 8

Nagyon sokféle desszert készül babapiskótával és aki gluténérzékeny bizony elég drágán tud csak hozzájutni a különböző marketekben, bioboltokban. Na de, nem kell ennek így lennie mert ha magunk készítjük, kb 200 Ft - os ráfordítással 250 g piskótát kapunk. Kicsit lazább az állaga a megszokottnál, ezért nem is kell forgatni ( pl. kávéban vagy tejben ) inkább csak locsolgatni.»HOZZÁVALÓK« - kb 20 db - hoz- 3 tojás- 9 dkg porcukor + a szóráshoz- 12 dkg rizsliszt- 1 ek étk. keményítő ( Haas )- 1 tasak vaníliás cukor- csipet sóA sütőt melegítsük 200 °C - ra.
A tojásokat válasszuk ketté, a tojássárgáját a porcukorral keverjük habosra. A fehérjét a sóval és a vaníliás cukorral verjük kemény habbá, majd egy spatulával óvatosan forgassuk bele
a kikevert tojássárgáját és a keményítővel vegyített rizslisztet.A masszát kanalazzuk egy sima csöves habzsákba és sütőpapírral bélelt tepsibe nyomjunk belőle 10 cm hosszú csíkokat, szórjuk meg a tetejüket porcukorral és süssük kb 10 percig.