~ FETÁS BURGONYATORTA ~

  • 2018.06.06.
  • 8

»HOZZÁVALÓK«Alap :- 60 dkg burgonya ( pucolt mennyiség )- 1 tojás- 5 dkg olvasztott vaj
só, borsTöltelék :- 125 g natúr sajtkrém- 2 dl tejföl- 12 dkg feta- 3 tojás- 2 dl főzőtejszín ( 22 % - os )- 2 - 3 szál újhagyma- só, bors- zsemlemorzsa - a szóráshozA sütőt 180 °C - ra melegítsük elő, egy 22 cm - es kapcsos tortaformát alaposan vajazzunk ki és szórjuk meg zsemlemorzsával. A burgonyát nagy lyukú reszelőn reszeljük le, majd adjunk hozzá 1 tk sót és hagyjuk állni pár percig. Azután alaposan nyomkodjuk ki a levétől, keverjük hozzá a tojást, az olvasztott vajat, ízlés szerinti borsot, majd nyomkodjuk a formába úgy, hogy legyen kb 4 -es pereme is.Süssük 25 percig.A töltelék hozzávalóit keverjük össze, morzsoljuk hozzá a fetasajtot és adjuk hozzá a felkarikázott hagymát. A burgonyás alapot szórjuk meg zsemlemorzsával és öntsük rá fetás
keveréket. Tegyük vissza a sütőbe és süssük további 30 - 35 percig. ( Akkor jó, ha már nem remeg a közepe ).Ötlet : Nők lapja

Címkék

Torta Feta Burgonya