~ CSERESZNYÉS TIRAMISU GLUTÉNMENTESEN ~

  • 2018.06.08.
  • 3


Tombol a nyár és cseresznye is bőven van a piacon, amiből
ezúttal tiramisuba is került. A desszert gluténmentes, de természetesen édesítővel és laktózmentes krémsajttal is készíthető.
Mivel sokszor megfordulok olaszo.- ban nem jöhetek haza
Marsala nélkül,
ami egy szicíliai likőrbor, cherry beütéssel. Nagyon finom és különleges ízű
és ha tehetitek mindenképp kóstoljátok meg.
»HOZZÁVALÓK« - 3 főre- 2 tojás- 3 ek cukor- 25 dkg mascarpone- kb 1 dl
presszó kávé- 30 ml
Marsala
( olasz likőrbor ) vagy brandy- kakaópor- magozott cseresznye- gluténmentes babapiskóta ( elkészítés :

itt
)A tojást kétfelé választjuk, a tojássárgáját 2 ek cukorral és a likőrrel vízgőz felé helyezzük és egy kézi habverővel addig verjük, amíg a térfogata a duplájára nem nő. Azután kihűtjük és simára keverjük a krémsajttal.A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük és óvatosan összeforgatjuk a krémmel.Az összetördelt babapiskótát poharakba szórjuk, meglocsoljuk kávéval, azután rákanalazunk a krémből, megszórjuk kevés kakaóporral, majd elhelyezzük rajta a cseresznyeszemeket, ismét krém, kakaópor, babapiskóta, krém, kakaópor. A desszertet egy - egy cseresznyeszemmel díszítjük, majd kínálásig hűtőben tartjuk.