~ CSOKOLÁDÉS MOGYORÓS ZABKEKSZ ~

  • 2018.05.08.
  • 0

Nagyon egyszerű dolgunk van ennek a keksznek a megsütésével, hiszen az alapkeverék a megfelelő arányban tartalmazza a száraz hozzávalókat, a keksz édességét pedig mi magunk állíthatjuk be.

»HOZZÁVALÓK«- 1 tasak
Ataisz mogyorós zabkeksz alapkeverék- 7 dkg
eritritol
-
18 dkg olvasztott vajbevonáshoz :
- 10 dkg étcsokoládé- 1 ek étolajAz alapkeveréket összekeverjük az édesítővel és az olvasztott vajjal, majd kb 10 percig állni hagyjuk.
A masszából kb 30 g - os golyókat formálunk, amit sütőpapírral bélelt tepsibe helyezünk, azután
a tenyerünkkel kissé ellapítjuk és 180 °C - on, kb 15 perc alatt megsütjük.A csokoládét vízgőz felett az olajjal összeolvasztjuk, majd a kihűlt kekszek alját megmártjuk benne és sütőpapírra helyezzük, a kekszek tetejét pedig tetszés szerint díszítjük.

Címkék

Keksz Mogyoró Ataisz