~ IBOLYAVIRÁG LINZER ~

  • 2018.04.11.
  • 1

»HOZZÁVALÓK«- 30 dkg liszt- 15 dkg vaj/ margarin- 6 dkg porcukor- csipet só- 1 kisebb citrom reszelt héja- 1 tojáscitrommáz :- 1 citrom leve- átszitált porcukordíszítés : - ibolyavirág / - sziromA tésztához összeszitáljuk a lisztet a sóval, porcukorral, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját és elmorzsoljuk benne a vajat, azután a tojás hozzáadásával az egészet összegyúrjuk. Átlátszó fóliába tekerjük és kb 1 - 1 , 5 órára hűtőbe tesszük.A tésztát enyhén lisztezett felületen fél cm - es vastagságúra kinyújtjuk és különböző kiszúróval kiszaggatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 200 °C - on, 10 perc alatt megsütjük.
A citrom levéhez annyi porcukrot keverünk, hogy folyós, de jól kenhető állagot kapjunk, majd
a kihűlt linzerek tetejét a mázzal bevonjuk és gondosan megmosott, megszárított ibolyavirággal / szirommal díszítjük.

Címkék

Linzer Citrom Ibolya