~ RICOTTAHABOS RÉPATORTA ~

  • 2018.03.25.
  • 3

»HOZZÁVALÓK«Tészta :- 3 tojás- 15 dkg cukor- 25 dkg finomra reszelt sárgarépa- 80 ml étolaj- 1 dl frissen facsart narancslé- 1 narancs reszelt héja- 25 dkg liszt- 1 / 2 tasak sütőpor- 1 kk szódabikarbónaKrém :- 25 dkg krémes ricotta- kb 3 ek porcukor- 1 tk vaníliakivonat- 1 citrom reszelt héja- 2 dl tejszín- 1 tasak expressz zselatinA tojást habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a narancslét, a narancshéjat, az olajat, a sárgarépát és összeforgatjuk a sütőporos, szódabikarbónás lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt 22 cm - es tortaformába simítjuk és 180 °C - on, kb 34 - 40 perc alatt tűpróbáig sütjük.A ricottát összekeverjük a porcukorral, citromhéjjal és a vaníliával.
A tejszínt habbá verjük a zselatinfix - el együtt, majd óvatosan összeforgatjuk a ricottával. Az egészet sima csővel ellátott habzsákba töltjük és tetszés szerint díszítjük a kihűlt tortát.