~ KRÉMLIKŐRÖS PUDINGOS KOCKA ~

  • 2018.03.01.
  • 1

»HOZZÁVALÓK«Tészta :- 5 dkg vaj- 2 ek méz- 18 dkg porcukor- 1 ek kakaópor- 2 tojás- 45 dkg liszt- 1 csapott tk szódabikarbónaKrém :- 4 dl tej- 2 tasak vaníliás pudingpor- 10 dkg cukor- 2 dl bármilyen krémlikőr ( Pl: Baileys, Mozart, Carolans )tetejére :- 3 dl tej- 1 tasak vaníliás pudingpor- 2 ek cukor- 12 , 5 dkg mascarpone- kakaóporA tésztához összemelegítjük a vajat a mézzel és a porcukorral, majd simára keverjük a tojással és kakaóporral. A masszát hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert liszthez és az egészet egynemű tésztává gyúrjuk.
A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk és lisztezett deszkán egyenként, 20 * 30 cm - es lapokká nyújtjuk. A lapokat sütőpapírral bélelt tepsiben 180 °C - on, egyenként kb 8 - 10 perc alatt megsütjük.
A pudingot megfőzzük a cukros tejben, majd simára keverjük benne a krémlikőrt. A még meleg krémmel betöltjük a lapokat.A tetejére a pudingot megfőzzük a cukros tejben, majd kihűtjük, azután kihabosítjuk a krémsajttal. A krémet elkenjük a sütemény tetején, megszórjuk kakaóporral és egy éjszakán át pihentetjük.