~ ÍNYENC ZABFASÍRT OLÍVABOGYÓS PARADICSOMMÁRTÁSBAN ~

  • 2018.03.13.
  • 9

»HOZZÁVALÓK«- 1 tasak
Ataisz ínyenc zabfasírt- 250 ml hideg vízParadicsommártás :
- 1 fej vöröshagyma- 1 - 2 gerezd fokhagyma- 1 üveg paradicsompüré ( 400 g )- só, bors, kakukkfű- 20 dkg magozott olívabogyó- 3 ek olívaolaj- 1 dl vízA fasírtport összekeverjük a vízzel és kb 5 percig állni hagyjuk, majd diónyi golyókat formálunk belőle és kevés olajon átpirítjuk.A felaprított hagymát egy nagyobb serpenyőben az olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a pürét, a vizet, a lecsepegtetett olívabogyót, ízesítjük és elhelyezzük benne a fasírtgolyókat. Alacsony lángon kb 10 perc alatt készre főzzük. Burgonyapürével kínáljuk.