~ HAWAII RÉPATORTA ~

  • 2018.03.08.
  • 3

»HOZZÁVALÓK«Tészta :- 3 tojás- 12 , 5 dkg barnacukor- 8 dkg vaj- 75 ml étolaj- 75 ml joghurt- 15 dkg finomra reszelt répa- 15 dkg turmixolt ananász- 18 dkg liszt- 1 tk sütőpor- 1 kk szódabikarbóna- 2 tk őrölt fahéjKrém :- 4 dl tej- 1 tasak tejszín ízű pudingpor- 3 ek cukor- 10 dkg kókuszreszelék
+ a díszítéshez- 2 dl tejszín- 1 tasak expressz zselatin ( 20 g )A sütőt 170 °C ra előmelegítjük, egy kb 20 cm - es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt fektetünk.A tojást fehéredésig keverjük a cukorral, majd tovább habosítjuk a vajjal, ezután hozzákeverjük a joghurtot, az étolajat, a répát és az ananászt, majd hozzáforgatjuk a többi hozzávalót. A masszát a formába simítjuk és kb 50
perc alatt tűpróbáig sütjük, kihűtjük és lapjában kétfelé vágjuk.A tejben megfőzzük a pudingport, majd hozzákeverjük a cukrot és a kókuszt. A tejszínt habbá verjük a zselatin fix - el együtt és összeforgatjuk a kókuszos pudinggal. A krém felével betöltjük a tortát, a többi krémet pedig elkenjük a torta tetején és az oldalán. A torta oldalát kókuszreszelékkel borítjuk, tetejét pedig lecsepegtetett ananászkarikákkal díszítjük.Ötlet : Meglepetés