~ KRÉMTEKERCS ~

  • 2018.02.04.
  • 9


Könnyed gyümölcsös desszert, amivel nincs különösebb macera. Az alap egy édes besamell krém / puding, a töltelék pedig pikáns áfonyaszósz. Készítettem már hasonlót
Szultán tekercs
néven, akkor kakaós alappal és málnás tejszínhabbal.
»HOZZÁVALÓK«Tekercs :
-
7 dkg vaj- 8 dkg liszt- 6 dl meleg tej- 1 vaníliarúd kikapart magjai- 12 dkg cukor- csipetnyi só- 15 dkg kókuszreszelékTöltelék :- 25 dkg fagyos áfonya vagy vegyes gyümölcskeverék- 1 / 2 citrom leve- 10 dkg cukor- 50 ml víz- 2 ek étk. keményítőEgy gáztepsibe sütőpapírt terítünk és egyenletesen eloszlatjuk rajta a kókuszreszeléket.A vajat felforrósítjuk, hozzákeverjük a lisztet, majd felengedjük a tejjel és csomómentesre keverjük. Azután hozzákeverjük a sót, a vaníliamagokat, a cukrot és az egészet sűrű krémmé főzzük. A forró krémet a tepsiben levő kókuszra öntjük, majd egy spatulával egyenletesre kenjük.
Az áfonyát egy lábasba szórjuk, összefőzzük a cukorral, citromlével és a vízzel, kissé összetörve a gyümölcsöt, majd besűrítjük
kevés vízzel elkevert keményítővel. A forró szószt a krémes alapra kenjük és megvárjuk még megdermed rajta, majd a sütőpapír segítségével az egészet óvatosan feltekerjük. Hűtőben pár óráig dermesztjük, majd felszeletelve kínáljuk.Ötlet :
Krisztitől