~ ROSQUILLAS ~

  • 2018.01.29.
  • 3


A rosquillas egy jellegzetes spanyol fánk, ánizslikőrrel ízesítve. Gyorsan elkészül, rendkívül finom és frissen kisütve az igazi !»HOZZÁVALÓK«- 2 tojás- 6 dkg cukor- 50 ml étolaj- 50 ml ánizslikőr
- 1 citrom reszelt héja- 35 dkg liszt- 1 tasak sütőpor- csipet só- 1 - 2 ek tej - szükség esetén )cukor - a forgatáshoz- olaj - a sütéshezA tojást kissé habosra keverjük a cukorral, az olajjal és a likőrrel, majd hozzáreszeljük a citrom héját és hozzáadjuk a sóval, sütőporral elkevert lisztet. Az egészet alaposan összegyúrjuk és 15 percig letakarva pihentetjük. ( ha nagyon kemény lenne adjunk hozzá tejet )A tésztából olajos kézzel kb 40 - 50 g - os golyókat formálunk, kissé ellapítjuk és a közepébe lyukat szúrunk. Az így kapott lyukas fánkokat nem túl forró, bő olajban pirosra sütjük.
A fánkokat papírtörlőre szedjük, majd megforgatjuk cukorban.