~ NARANCSOS PITE ~

  • 2018.01.16.
  • 2

»HOZZÁVALÓK«Tészta :- 22 dkg liszt- 15 dkg hideg vaj- 5 dkg porcukor- 1 kk sütőpor- 1 tojás- 1 - 2 ek hideg vízTöltelék :- 4 dl tej- 1 tasak vaníliás pudingpor- 3 ek cukor- 1 narancs leve és reszelt héjatetejére :- 2 narancs- porcukorA tésztához, a lisztet, a sütőport, a vajat és a porcukrot összemorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást és összegyúrjuk. Ha nem állna össze a tészta adjunk hozzá még pici vizet. A tésztát folpackba csomagoljuk és minimum egy órára hűtőbe tesszük.A tésztát egy kb 23 cm - es piteformába simítjuk úgy, hogy jusson a peremére is, az alját villával megszurkáljuk, sütőpapírt helyezünk rá, nehezéknek pedig száraz babot vagy lencsét. 180 °C - os sütőben kb 15 perc alatt elősütjük.
A töltelékhez megfőzzük a vaníliás - narancsos pudingot.
Az elősült tésztáról eltávolítjuk a nehezéket, rákenjük a langyosra hűlt pudingot, majd visszatesszük a sütőbe további 15 percre. A sütőből kivéve kirakjuk a tetejét vékony karikára vágott narancsszeletekkel és visszatesszük a sütőbe további 10 percre.
A kihűlt pitét porcukorral megszórva kínáljuk.Femina.hu

Címkék

Narancs Pite