~ MÉHCSÍPÉS SÜTEMÉNY ~

  • 2018.01.22.
  • 4

Azaz : Bienenstich egy klasszikus német torta / sütemény és amilyen egyszerű az elkészítése annál finomabb. Aki még nem kóstolta, hát itt az ideje !
»HOZZÁVALÓK«Tészta :- 25 dkg liszt- 2 dkg friss élesztő- 1 ek porcukor- 1 tojás- csipet só- 3 dkg olvasztott vaj- kb 1 , 5 dl langyos tejMandulás réteg :7 dkg vaj- 1 ek méz- 6 dkg cukor- 3 ek tej- 10 dkg szeletelt mandulaVaníliás krém :- 4 dl tej- 1 tasak vaníliás pudingpor- 3 ek cukor- 1 tk vaníliakivonat- 15 dkg vaj / margarin
A tésztához, az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt ruganyos tésztát dagasztunk. Letakarva a duplájára kelesztjük.Ha a tészta megkelt, kissé átgyúrjuk és sütőpapírral bélelt kb 24
cm - es tortaforma aljába simítjuk. Kb 20 percig pihentetjük.A mandulás réteghez összeolvasztjuk a vajat, a cukrot, a mézet, majd hozzáadjuk a tejet és a mandulát. Pár percig főzzük, majd kihűtjük és a tésztára kenjük. 180 °C - ra melegített sütőben kb 35 - 40 perc alatt megsütjük. ( ha kapcsos formában sütjük, terítsünk alufóliát a sütő aljába, mert a vajas mandulás réteg a széleken kifolyhat )A krémhez felforralunk 3 dl tejet a cukorral és a vaníliával, majd besűrítjük a maradék tejben elkevert pudingporral. Kihűtjük, majd kihabosítjuk a vajjal.A megsült tésztát teljesen kihűtjük, majd lapjában kétfelé vágjuk és betöltjük a krémmel.