~ GERSLIS HÚSOS RAKOTT BURGONYA ~

  • 2018.01.12.
  • 4

»HOZZÁVALÓK«- 50 dkg csirke combfilé- 1 vöröshagyma- 2 gerezd fokhagyma- 2 szál répa- 1 dl száraz vörösbor- 10 dkg gersli- kb 80 dkg burgonya- 15 - 20 dkg reszelt sajtsó, bors, pirospaprika- friss rozmaring- 5 dkg vajA gerslit kétszeres mennyiségű vízben főzzük puhára. A finomra vágott hagymát kevés olajon dinszteljük meg, dobjuk
hozzá a kisebb kockákra vágott húst és pirítsuk jól át, szórjuk meg pirospaprikával, adjuk hozzá a vékony karikára vágott répát és öntsük rá a bort, ha szükséges még kevés vizet és főzzük az egészet roppanósra.A gerslit szűrjük le, adjuk hozzá a raguhoz, ízesítsük zúzott, fokhagymával, sóval, borssal és aprított rozmaringgal.
A megpucolt burgonyát uborkagyalun szeleteljük fel és a felét rendezzük el egy kivajazott, zsemlemorzsával behintett sütőtál aljába úgy, hogy a szeletek jól fedjék egymást, szórjuk meg a sajt felével és halmozzuk rá a gerslis ragut. A maradék burgonyaszeletekkel fedjük be a tetejét és locsoljuk meg olvasztott vajjal.
180 °C - on fólia alatt süssük kb 45 - 50 percig, félidőben vegyük le a fóliát, szórjuk meg a megmaradt sajttal és süssük szép pirosra.