~ DIÓS BANÁNKENYÉRTORTA ~

  • 2018.01.09.
  • 4

»HOZZÁVALÓK«Tészta :- 2 tojás- 15 dkg cukor- 1 dl tejföl- 150 ml étolaj- 2 banán ( kb 20 dkg )- 18 dkg liszt- 8 dkg darált dió- 1 tk szódabikarbóna- csipet sóbevonat :- 25 dkg mascarone- 8 dkg puha vaj- kb 10 dkg porcukor - vagy ízlés szerintA sütőt 165 °C - ra előmelegítjük. Egy kb 20 - 22 cm - es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt fektetünk.A tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a pépesített banánt és a tejfölt, azután a masszához adjuk a szódabikarbónával, sóval vegyített lisztet és a diót,
majd alaposan
összeforgatjuk és a formába simítjuk. Kb 40 - 45 perc alatt tűpróbáig sütjük. Ha a tészta megsült rácsra borítva teljesen
kihűtjük.A bevonathoz habosra keverjük a hozzávalókat, majd bevonjuk vele a torta tetejét és az oldalát. Durvára vágott dióval díszítjük és tálalásig hűtőben tartjuk.

Címkék

Torta Dió Banán