~ CITROMKRÉMES MÁKOS CSOKOLÁDÉS MOUSSE SZELET ~

  • 2018.01.06.
  • 8

»HOZZÁVALÓK«Tészta :- 4 tojásfehérje- 10 dkg porcukor- csipet só- 12 dkg darált mák- 1 / 2 tasak sütőpor- 1 ek étolajCitromkrém :- 3 dl tej- 1 tasak vaníliás pudingpor- 4 tojássárgája- 2 meyer citrom kifacsart leve- 1 meyer citrom reszelt héja- kb 8 - 10 dkg cukor- 10 dkg vaj / margarinCsokoládé mousse :- 10 dkg tej vagy étcsokoládé- 2 , 5 dl tejszín- 3 g zselatin- 2 ek vízA sütőt 180 °C ra előmelegítjük, egy 20 * 30 cm - es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A fehérjét a sóval elkezdjük habbá verni, majd amikor már félig felverődött, apránként hozzáadagoljuk a porcukrot és fényes habbá verjük. Azután óvatosan hozzáforgatjuk a sütőporral elkevert mákot és az olajat. A masszát a tepsibe simítjuk és kb 18 - 20 perc alatt megsütjük.A krémhez, a tojások sárgáját,
a pudingport, a citrom levét és héját simára keverjük. A tejet a cukorral felforraljuk, majd óvatosan hozzáöntjük a citromos keveréket és alacsony lángon, állandó kevergetés mellett sűrű krémmé főzzük. A kihűlt krémet kihabosítjuk a vajjal és a piskótára simítjuk.A csokoládét 1 dl tejszínnel
gőz felett összeolvasztjuk és hozzákeverjük a vízben megduzzasztott, folyósra melegített zselatint.A maradék tejszínt lágy habbá verjük, majd összeforgatjuk a kihűlt csokoládés keverékkel és az egészet a citromos krémre kenjük. 2 - 3 órán át dermesztjük, majd felkockázva kínáljuk.

Címkék

Mák Meyer Citrom