~ CHURROS EGYSZERŰEN ~

  • 2018.01.19.
  • 0

»HOZZÁVALÓK«- 250 ml víz- 1 tk cukor- 1 kk só- 4 ek étolaj- 130 g lisztfahéjas cukor - a forgatáshozcsokiszósz :100 g étcsokoládé
- 130 ml tejszínA vizet a sóval, cukorral és az olajjal felforraljuk, majd a tűzről lehúzva hozzákeverjük a lisztet, amíg egy labdává össze nem áll.
A masszát egy csillagcsővel ellátott erős ( pl. vászon ) habzsákba töltjük és kb 10 cm - es hosszú rudacskákat nyomunk belőle a felforrósított olajba, majd a végét ollóval elvágjuk.A kisült fánkokat papírtörlőre szedjük, majd
fahéjjal elkevert cukorba forgatjuk.
A tejszínt felforrósítjuk és ráöntjük az apróra tördelt csokoládéra és simára keverjük.

Címkék

Desszert Fánk