~ ASZALT SZILVÁS CSOKOLÁDÉS TORTA ~

  • 2018.01.05.
  • 1

»HOZZÁVALÓK«Piskóta :- 3 tojás- 6 dkg cukor- 5 dkg liszt- 2 dkg kakaópor- 1 kk őrölt fahéj- 1 kk sütőpor- 2 ek étolajKrém :- 3 dl tej- 1 tasak vaníliás pudingpor- 3 - 4 ek cukor- 1 kk vaníliakivonat- 10 dkg puha vajtetejére :- 10 dkg étcsokoládé- 80 ml tejszín
- 10 dkg aszalt szilva- 1 ek rum- őrölt fahéjA sütőt 200 °C - ra előmelegítjük, egy 18 cm - es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt fektetünk.A piskótához, a tojást habosra keverjük a cukorral, majd óvatosan hozzáforgatjuk a kakaóval, sütőporral elkevert lisztet és az olajat. A masszát a formába simítjuk és kb 15 - 20 perc alatt tűpróbáig sütjük.A krémhez megfőzzük a tejben a pudingot, még melegen hozzákeverjük a cukrot, ízesítjük vaníliával és kihűtjük, majd kihabosítjuk a vajjal.A kihűlt piskótát lapjában kettévágjuk és betöltjük a krémmel.A tetejére a tejszínt a rummal felforrósítjuk, majd
ráöntjük az összetördelt csokoládéra és simára keverjük.
Végül hozzákeverjük az apróbb darabokra vágott aszalt szilvát és a torta tetejére simítjuk, majd meghintjük őrölt fahéjjal.
Ötlet : Koskacukor