~ ASZALT SZILVAKRÉMES TÚRÓS MORZSAPITE ~

  • 2018.01.08.
  • 7

»HOZZÁVALÓK«Tészta :- 20 dkg liszt- 10 dkg kukoricaliszt- 18 dkg vaj / margarin- 5 dkg porrá őrölt eritrit- csipetnyi só- 1 tojás- kb 2 - 3 ek tejfölTöltelék :- 50 dkg túró- 1 citrom reszelt héja- 1 tojás- 1 tk vaníliakivonat- kb 5 dkg eritrit vagy ízlés szerint- 1 dl tejföl- 10 dkg aszalt szilva- 50 ml víz- 1 kk őrölt fahéjA tésztához a liszteket a robotgép keverőtáljába szitáljuk, hozzáadjuk a sót, az édesítőt és a felkockázott hideg vajat, majd a gép krémkeverő tartozékával
addig dolgoztatjuk a gépet, amíg az alapanyagok morzsás állagot nem kapnak. Azután hozzáadjuk a tojást és annyi tejfölt, hogy épp csak összeálljon a tészta ( de még mindig morzsás jellege legyen ) majd a tészta felét egy tálkába szórjuk, a másik felét
pedig összegyúrjuk, folpackba csavarjuk és mindkét tésztarészt a hűtőbe tesszük.
Az aszalt szilvát a vízzel
egy botmixer segítségével pürésítjük és pár perc alatt összefőzzük, majd hozzákeverjük a fahéjat.A túrót villával alaposan összetörjük és krémesre keverjük a többi hozzávalóval.Az összegyúrt tésztát kinyújtjuk és egy kb 25 * 25 cm - es sütőpapírral fedett tepsibe simítjuk, villával megszurkáljuk, rákenjük a szilvakrémet és elsimítsuk rajta a túrót. A tésztamorzsát a túró tetejére szórjuk és 180 °C - on kb 30 - 35 perc alatt megsütjük.