~ ALMÁS KRÉMES ~

  • 2018.01.03.
  • 7

»HOZZÁVALÓK«Tészta :- 3 tojás- 15 dkg porcukor- 75 ml étolaj- 75 ml víz- 15 dkg liszt- 1 / 2 tasak sütőpor- 2 ek kakaópor- 4 - 5 db alma- 1 ek búzadara- 1 tk őrölt fahéjKrém :
- 4 dl tej- 1 / 2 tasak
Dr. Oetker krémes alapportetejére : - 10 dkg tortabevonó , 2 ek étolajAz almát hámozzuk meg és nagylyukú reszelőn reszeljük le, majd nyomkodjuk ki a levétől. Keverjük össze a darával és a fahéjjal.A tojást habosítsuk ki a cukorral, majd adjuk hozzá vizet és az olajat, azután forgassuk hozzá a sütőporral vegyített lisztet.
Az almát oszlassuk el egyenletesen egy sütőpapírral bélelt kb 20 x 30 cm - es tepsi aljába, kanalazzuk rá a piskótamassza felét, majd a maradék masszát forgassuk össze a kakaóporral és halmozzuk rá a sárga masszára. Villával keverjük cirmosra és előmelegített, 180 °C - on süssük kb 20 - 25 percig. ( tűpróba )Ha a piskóta megsült, borítsuk rácsra és húzzuk le róla a papírt, majd hagyjuk teljesen kihűlni.A krémport a tejjel keverjük habosra és kenjük az almás rétegre.
A tortabevonót az olajjal vízgőz felett olvasszuk össze és simítsuk a krémre.

Címkék

Alma