~ ALMÁS KEKSZSZALÁMI GOLYÓ ~

  • 2018.01.17.
  • 8

»HOZZÁVALÓK«- 2 alma- 15 dkg cukor-
1 tk citromlé- 2 ek kakaópor- 10 dkg durvára vágott dió- 5 dkg mazsola- kb 20 dkg apróra vágott háztartási keksz- csipetnyi só- 5 dkg vajporcukor - a forgatáshozAz almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk és apróbb darabokra vágjuk, majd a citromlével és a cukorral együtt pépesre főzzük. Azután hozzáadjuk a vajat, a mazsolát, a diót és a kakaóport. Alaposan összekeverjük és összeforgatjuk a keksszel. ( lehet hogy több kell hozzá, attól függően, mennyire lédús az alma )A masszát 1 - 2 óráig a hűtőben állni hagyjuk, hogy a keksz felszívja a nedvességet, majd kb 25 g - os golyókat formálunk belőle és meghempergetjük porcukorban.

Címkék

Desszert Keksz Alma