~ SAVANYÚ KÁPOSZTÁS HARCSA ~

  • 2017.12.12.
  • 1

»HOZZÁVALÓK«1 kg savanyú káposzta- 60 dkg harcsafilé- 1 vöröshagyma- 1 dl száraz fehérbor- 1 púpozott teáskanál őrölt pirospaprika- pár szem egész bors- 2 - 3 babérlevél- 1 csokor kapor- 10 dkg füstölt szalonna- só, őrölt bors- tejföl - a tálaláshozA káposztát mossuk meg hideg vízben, majd jól nyomkodjuk ki.A szalonnát kockázzuk fel, süssük a zsírjára, majd szedjük ki a pörcöt. A zsiradékon dinszteljük meg a finomra vágott hagymát, szórjuk meg pirospaprikával és engedjük fel kevés vízzel.Tegyük hozzá a káposztát, a babérlevelet és az egész borsot. Öntsük fel a borral és pirítsuk át, majd öntsünk hozzá annyi vizet, hogy ellepje a káposztát, azután lefedve főzzük puhára. Végül keverjük hozzá a felaprított kaprot és ízesítsük sóval, borssal.A harcsát szeleteljük fel, mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, majd egy felhevített serpenyőben pirítsuk át mindkét oldalát.A káposzta felét helyezzük egy hőálló tálba rendezzük el rajta a harcsaszeleteket és fedjük be a maradék káposztával. 200 °C - ra melegített sütőben süssük kb 15 percig. Tejföllel és kaporral megszórva tálaljuk.