~ NYERS GESZTENYETEKERCS ~

  • 2017.12.20.
  • 8

»HOZZÁVALÓK«- 15 dkg darált dió. 5 dkg darált mandula- 5 dkg lágy vaj- 5 dkg mazsola- 8 dkg aszalt szilva- 1 narancs reszelt héja- csipet tengeri só- 1 ek porcukor- 20 dkg gluténmentes gesztenyepüré
( Maroni fehérarany
)- 2 ek tejszín- 6 dkg olvasztott fehércsokoládéA mazsolát és az aszalt szilvát késes aprítóban finomra aprítjuk. A diót a mandulával, a sóval, a porcukorral, a narancshéjjal összekeverjük, majd hozzáadjuk az aszalt gyümölcsöket és a vajat, majd egészet alaposan összegyúrjuk.A masszát folpackon szétlapogatjuk
- kb 20 x 30 cm
nagyságúra és elkenjük rajta
a tejszínnel fellazított gesztenyemasszát. A fólia segítségével feltekerjük és hűtőben dermesztjük pár órán át.
A rúd tetetjét olvasztott fehércsokoládéval megcsurgatjuk és tetszés szerint szeleteljük.