~ DIÓS ALMÁS MÁKGOLYÓK ~

  • 2017.12.16.
  • 7


»HOZZÁVALÓK« - kb 16 db - hoz- 1 nagy alma- 10 - 10 dkg darált dió és mák- 5 dkg
gluténmentes zabpehely- 5 dkg
gluténmentes darált keksz- 5 dkg vaj- kb 4 ek méz- 1 tasak vaníliás cukor- 1 tk őrölt fahéj- fél narancs reszelt héja- csipet só
- darált dió - a forgatáshozA meghámozott almát lereszeljük, majd a levétől kinyomkodjuk, hozzáadjuk a zabpelyhet, a kekszmorzsát, a diót, a mákot, ízesítjük vaníliás cukorral, fahéjjal, narancshéjjal
és sóval.A vajat a mézzel összeolvasztjuk, majd a keverékhez öntjük és alaposan összedolgozzuk. A masszát 1 órára hűtőbe tesszük, azután kb 30 g - os golyókat formálunk belőle és meghempergetjük a dióban.Ötlet : Takarékos sütemények