~ BOUNTY SZELET GLUTÉNMENTESEN ~

  • 2017.12.14.
  • 4

»HOZZÁVALÓK«Tészta :- 3 tojás- 10 dkg porcukor- 10 dkg vaj- 20 dkg
Mester család süteményliszt- 2 ek kakaópor- 1 teáskanál sütőpor- 50 ml tejKrém :
-
3 dl tej- 3 ek rizs
- 10 dkg cukor cukor- 10 dkg kókuszreszelék- 12 dkg vajtetejére :
- 10 dkg gluténmentes étcsokoládé ( pl Torras )- 1 ek étolajA vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyesével hozzáadva a tojásokat, tovább habosítjuk. Azután hozzászitáljuk a sütőporos, kakaóporos lisztet, hozzákeverjük a tejet és a masszát egy kb 22 x 22 cm - es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
180 °C - on kb 20 perc alatt
tűpróbáig sütjük.A krémhez a rizst kávédarálóval búzadara szerűre daráljuk, majd a tejjel és a cukorral puhára főzzük, ( ha szükséges adjunk hozzá még tejet, ha kemény lenne a rizs ) még forrón hozzákeverjük a kókuszreszeléket. Ha a krém kihűlt kihabosítjuk a vajjal.A krémet a tésztán elsimítjuk és a tetejét gőz felett megolvasztott csokoládéval bevonjuk.