~ BOCCACCIO SZELET GLUTÉNMENTESEN ~

  • 2017.12.21.
  • 1

»HOZZÁVALÓK«Piskóta :- 3 tojás, 6 ek porcukor, 3 ek víz, 10 dkg darált dió- 3 ek
Mester Család süteményliszt 1 teáskanál sütőpor, 1 ek olaj, csipet sóKrém :- 18
dkg porcukor, 18 dkg puha margarin, 2 tojássárgája- 50 ml presszó kávé, fél ek instant kávé, 1 tk vanília kivonatés még :
- Gluténmentes ostyalap, durvára vágott pirított dióA sütőt 190 °C - ra melegítsük elő. Egy 25 x 25 cm - es tepsi aljára terítsünk sütőpapírt és helyezzünk bele annyi ostyalapot, hogy kitöltse az alját.A piskótához, válasszuk ketté a tojásokat, a fehérjét a sóval verjük habbá. A sárgákat a porcukorral és a vízzel keverjük fehéredésig, majd óvatosan keverjük össze a tojáshabbal. Szitáljuk hozzá a dióval vegyített sütőporos lisztet és forgassuk össze a habbal, végül keverjük hozzá az olajat. A masszát simítsuk az ostyára és süssük tűpróbáig.
A krémhez a tojássárgáját és 8 dkg porcukrot vízgőz felett
verjük addig amíg szépen kifehéredik, majd öntsük hozzá a kávét és keverjük addig amíg szépen besűrűsödik és a duplájára nő a krém.
A margarint a maradék porcukorral keverjük habosra, majd apránként adagoljuk hozzá a kihűlt kávés krémet és habosítsuk tovább. Végül keverjük hozzá a vaníliát és az instant kávét.A kihűlt piskótára simítsuk rá a krémet és szórjuk meg durvára vágott, pirított dióval.