~ SZŰZÉRMÉK CSŐBEN SÜLT KARFIOLLAL ~

  • 2017.11.19.
  • 6

»HOZZÁVALÓK«- kb 70 dkg szűzpecsenye- só, bors,
- aprított rozmaring és kakukkfű- 2 ek olaj- 1 kisebb fej karfiol- 2 dl tejszín- 1 tojás- 20 dkg bármilyen karakteres ízű reszelt sajt pl. gouda- 10 dkg gorgonzola- só, bors- gránátalmamagokA szűzpecsenyét tisztítsuk meg a hártyáitól, mossuk meg és egy papírtörlővel töröljük szárazra, majd vágjuk ujjnyi szeletekre. A szeletek mindkét oldalát, sózzuk, borsozzuk és dörzsöljük be az olajjal elkevert zöldfűszerekkel. Takarjuk le alufóliával és tegyük a hűtőbe legalább 1 órára.
A karfiolt szedjük rózsáira és sós vízben fűzzük roppanósra. A tejszínt keverjük simára a tojással, a reszelt sajttal, sózzuk és borsozzuk.Egy hőálló tálat / tálkákat kenjünk ki vajjal, rendezzük el benne a karfiolt és öntsük le a sajtos keverékkel, morzsoljuk rá a gorgonzolát és tegyük a 180 °C - os sütőbe és süssük szép pirosra.Forrósítsunk fel egy serpenyőt és pirítsuk a szűzérmék mindkét oldalát 3 - 4 percig.