~ SPENÓTOS SAJTTEKERCS ~

  • 2017.11.28.
  • 2

»HOZZÁVALÓK«Tészta:- 25 dkg burgonya- 40 dkg fagyasztott spenótlevél- 4 tojás- 2 ek rizsliszt- 1 tk sütőpor
és - 1 tk só- 1 kk őrölt bors2 gerezd fokhagyma- 6 dkg vajTöltelék :- 15 dkg sindlinges sajtkrém- 20 dkg natúr sajtkrém ( tömlős )- 1 közepes fej lilahagyma- só, bors - ízlés szerintA megpucolt burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, majd burgonyanyomón áttörjük, a spenótot leforrázzuk, majd alaposan kinyomkodjuk a levétől.A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a spenótot, majd botmixerrel pürésítjük, hozzákeverjük a puha vajat, az áttört burgonyát, ízesítjük reszelt fokhagymával, sóval, borssal és hozzákeverjük a rizslisztet. A tojásfehérjét egy csipet sóval habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a spenótos résszel.A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe ( kb 30* 35 )
simítjuk és előmelegített 190 °C - os sütőben, kb 15 - 18 perc alatt megsütjük.Sütés után a tésztát egy konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt és a konyharuhával együtt feltekerjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.A töltelékhez a hagymát finomra aprítjuk, majd simára keverjük a krémsajtokkal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.A tésztát kitekerjük, rákenjük a krémet és újból feltekerjük, zsírpapírba csomagoljuk és pár órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük. Ujjnyi szeletekre vágva a hidegtálra helyezzük.Ötlet : PrímaKonyha