~ JOGHURTBAN SÜLT, SPENÓTOS - RICOTTÁS PALACSINTATEKERCS ~

  • 2017.11.17.
  • 5

»HOZZÁVALÓK«Palacsinta :
- 25 dkg liszt- 1 tojás- 1 tk só- 50 ml étolaj- kb 5 dl tejTöltelék :- 25 dkg ricotta- 25 dkg mélyhűtött spenót- 2 gerezd fokhagyma- só, borsÖntet :- 3 dl görög joghurt- 1 tojás- só, bors- 15 dkg reszelt sajtA palacsinta hozzávalóit botmixerrel simára dolgozzuk, majd hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket.A spenótot pár percre lobogó sós vízbe dobjuk, azután jéghideg vízbe átszedjük. Alaposan kinyomkodjuk a levétől, majd összekeverjük a ricottával. Ízesítjük és félretesszük.Az öntet hozzávalóit összekeverjük.A palacsintát vékonyan kiolajozott, nagyobb méretű palacsintasütőben kisütjük, majd betöltjük a ricottás krémmel, feltekerjük és csigaalakúra hajtjuk. Az így kapott csigákat egy vajjal kikent sütőedénybe helyezzük, ráöntjük a joghurtos öntetet és megszórjuk sajttal.200 °C - ra melegített sütőben aranybarnára sütjük.