~ FEHÉRBOROS ZÖLDBABOS CSIRKETOKÁNY ~

  • 2017.11.03.
  • 7

»HOZZÁVALÓK«- 50 - 60 dkg csirkecombfilé- 30 dkg mirelit zöldbab- 15 dkg kolozsvári szalonna- 1 fej vöröshagyma- 1 - 2 gerezd fokhagyma- 2 dl tejszín ( 30 % - os )- 1 tk étk. keményítő- 2 dl fehérbor ( félszáraz )- 1 tk őrölt pirospaprika- só, bors, majoránnaA
felkockázott szalonnát kevés olajon a zsírjára sütjük, majd megfonnyasztjuk rajta a vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, megszórjuk pirospaprikával és alaposan átpirítjuk. Azután hozzáadjuk a zöldbabot, majd
felöntjük a borral.
Amikor a hús is és a zöldbab is megpuhult, hozzáöntjük a keményítős tejszínt és összeforraljuk. Végül ízesítjük sóval, borssal majoránnával.Köretként párolt rizst kínálunk mellé.