~ DIÓS SÜTŐTÖKTORTA ~

  • 2017.11.20.
  • 9

»HOZZÁVALÓK«Alap :- 12 dkg zabkeksz- 5 dkg darált dió
+ 3 dkg a díszítéshez- 7 dkg olvasztott vajTöltelék :- 50 dkg sütőtök ( pucolva )- 10 dkg eritrit- 1 narancs reszelt héja- 1 tk vaníliakivonat- 3 tojás- csipet só- 1 tk fahéj- 1 ek étk. keményítőA diót pörköljük illatosra. A felkockázott tököt
főzzük puhára, majd alaposan csöpögtessük le és botmixerrel pürésítsük.A kekszet
aprítsuk morzsásra, keverjük össze a dióval és a vajjal, azután nyomkodjuk egy 20 cm - es kapcsos tortaforma aljába.A tökpürét keverjük össze az édesítővel, a keményítővel, ízesítsük és egyenként hozzáadva a tojásokat, keverjük
habosra. A krémet öntsük a a kekszes alapra, majd 180 °C - on süssük
kb 60 percig. Ha a torta megsült a formában hagyjuk kihűlni, majd a tetejét szórjuk meg dióval.

Címkék

Torta Sütőtök Dió