~ DIÓS CSIRKEMELLTEKERCS ~

  • 2017.11.25.
  • 0

»HOZZÁVALÓK«- 2 egész csirkemell- 10 dkg dió- 1 tojásfehérje- 1 dl tejszín- 1 ek aprított petrezselyemsó, rózsaborsA csirkemellet megmossuk, a hártyás részeit eltávolítjuk és 4 darabra vágjuk, majd két folpack között téglalap alakúra kilapítjuk, a felesleges részeket pedig levágjuk.
A diót illatosra pirítjuk, miután kihűlt ledaráljuk.A maradék nyesedékeket ( kb 15 - 20 dkg ) a tejszínnel és a tojásfehérjével pépesítjük, hozzákeverjük a diót, a petrezselymet, sózzuk és borsozzuk.A kiklopfolt hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, megkenjük a diós keverékkel és a hosszabbik oldal mentén feltekerjük.Mindegyik tekercset sütőpapírba csomagoljuk úgy, mint egy szaloncukrot és egy hőálló tepsibe helyezzük. Kevés vizet aláöntve 170 °C - on, kb 40 perc alatt megsütjük.Burgonyapürével és dióval megszórva tálaljuk.