~ CSOKIS PEKÁNDIÓS PANETTONE ~

  • 2017.11.26.
  • 9

»HOZZÁVALÓK«- 45 dkg süteményliszt- 10 dkg porcukor- 12 dkg olvasztott vaj- 1 tk vaníliakivonat- 25 g friss élesztő- 2 tojássárgája
- kb 1 - 1 , 5 dl langyos tej- 1 kk só- 1 narancs reszelt héja- 5 dkg rumban ázott mazsola- 5 dkg csokoládécsepp- pár db pekándió- 1 tojásfehérje - a kenéshezAz élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a sóval, a porcukorral összeszitáljuk, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojássárgáját, az olvasztott vajat, a vaníliát és a narancs reszelt héját. Az egészet lágy tésztává dagasztjuk (
ha szükséges adagoljunk még hozzá tejet ) és kb 35 percig
percig kelesztjük.Ha a tészta megkelt deszkára borítjuk majd
belegyúrjuk a mazsolát és a csokoládécseppet. A tésztát 18 cm - es formába tesszük és meleg helyen kb 1 - 1, 5 órá át kelesztjük. Azután lekenjük a tetejét tojásfehérjével és elhelyezzük rajta a diószemeket. 180 °C - os előmelegített sütőben kb 40 perc alatt aranybarnára sütjük.