~ ASZALT SZILVÁS MÁKOS CSIGA ~

  • 2017.11.04.
  • 9

»HOZZÁVALÓK«Tészta :- 40 dkg liszt- 25 dkg túró- 10 dkg porcukor- 1 / 2 tasak sütőpor- csipet só- 80 ml étolaj- 1 tojás- kb 50 ml tejTöltelék :- 20 dkg darált mák- 2 ek méz- 8 dkg cukor- 1 tasak vaníliás cukor- 1 citrom reszelt héja- 150 ml víz- 1 tojás- 5 dkg vaj- 2 ek rumban ázott mazsola- 10 dkg aszalt szilva- tej - a kenéshezA tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk, majd letakarva pihentetjük.
A töltelékhez, a vízből, a mézből és a cukorból szirupot főzünk, hozzákeverjük a mazsolát, a citrom reszelt héját és leforrázzuk vele a mákot. Még langyosan hozzákeverjük a vajat és a tojást.A tésztát enyhén lisztes felületen kb 30* 40 cm - es téglalappá nyújtjuk, rákenjük a mákos tölteléket és eloszlatjuk rajta az apróra vágott aszalt szilvát. A tésztát a hosszabbik oldala felől feltekerjük és kb 2 cm - es szeletekre vágjuk.
A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és 180 °C - on szép pirosra sütjük. Miután megsültek egy ecset segítségével lekenjük a tetejüket tejjel.