~ PALACSINTAÁGYON SÜLT, FEHÉRBOROS KÖRTÉS CSIRKE ~

  • 2017.10.12.
  • 7

»HOZZÁVALÓK«Palacsinta
:- 25 dkg liszt- 1 tojás- 1 tk só- 2 dl tej- kb 1, 5 - 2 dl
szódavíz- olvasztott vaj - a sütésheztovábbá :- 50 dkg csirkemell- 3 - 4 db keményebb körte- 4 dl fehérbor ( félédes )- 1 csillagánizs- 3 - 4 db szegfűszeg- só, borsbesamel :- 2 ek vaj- 2 ek liszt- 4 dl tej
- 125 g camembert- só, bors, őrölt szerecsendióA palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük, majd 30 percre hűtőbe tesszük. Azután felforrósított, vajjal kikent serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
A körtét miután meghámoztuk, kétfelé vágjuk és eltávolítjuk a magházat. Egy lábasba beleöntjük
a bort, hozzáadjuk a csillagánizst és a szegfűszeget, majd beletesszük a
körtét és félpuhára főzzük.A csirkemellet ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben kevés olajon a hús mindkét oldalát megpirítjuk, azután hozzáöntünk kb 1 dl bort - amiben főztük a körtét - és puhára pároljuk.A besamelhez a vajat felforrósítjuk, hozzákeverjük a lisztet és aranyszínűre pirítjuk, majd állandó keverés mellett hozzáöntjük a tejet. Ha a mártás besűrűsödött, belekeverjük a
feldarabolt sajtot és sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.Összeállítás :
1 - 1 db palacsintát egymásra fektetünk és egy pizzavágóval kb
2 cm széles csíkokra vágjuk, majd az így kapott palacsintacsíkokat feltekerjük.
Egy hőálló edényt kivajazunk, majd a feltekert palacsintacsigákat szorosan egymás mellé helyezzük. Rákanalazzuk a mártás felét, majd ráfektetjük a hússzeleteket, azután a felszeletelt körtét. Végül ráöntjük
a megmaradt mártást és
200 °C - ra előmelegített sütőbe tesszük. Kb 20 perc alatt készre sütjük.