~ KÖRTÉS HÚSOS PITE ~

  • 2017.10.21.
  • 3

»HOZZÁVALÓK«Tészta :- 25 dkg liszt- 12 , 5 dkg hideg vaj- 1 kk só- 1 tojás- 1 - 2 ek hideg vízTöltelék :- 35 dkg darált hús ( lehet csirke, pulyka, sertés )- 1 kis fej vöröshagyma- 1 - 2 gerezd fokhagyma- 1 tk őrölt pirospaprika- 1 kk csilipehely
- 2 nagyobb körte- 1 tojássárgája- só, bors- aprított rozmaringtetejére :- 1 tojás, 3 ek tejföl, 1 ek liszt, 1 kk sóA tésztát gyors mozdulatokkal összeállítjuk és átlátszó fóliába csomagolva hűtőbe tesszük.A finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát kevés olajon megdinszteljük, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. Kevés víz hozzáadásával a húst puhára főzzük.
A körtét meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk, az egyik körtét lereszeljük, a másikat felkockázzuk, majd a raguhoz adjuk. Ízesítjük, végül hozzákeverjük a tojássárgáját.A tésztát egy pite vagy tortaformába nyújtjuk úgy, hogy legyen egy kis pereme is, villával megszurkáljuk majd sütőpapírt fektetünk rá, erre szárazbabot, vagy lencsét szórunk és 180 °C - on 14 perc alatt elősütjük.Az elősütött tésztára ráhalmozzuk a körtés ragut, a tetejére ráöntjük a szószt és további 35 - 40 percig sütjük.

Címkék

Pite Körte