~ HALLOWEEN PIZZAKORONG ~

  • 2017.10.30.
  • 2

»HOZZÁVALÓK«Tészta :- 15 dkg liszt- 5 g szárított élesztő- 1 kk só- csipet cukor- 1 kis poharas joghurtFeltét :- 1 kisebb fej vöröshagyma- 150 ml paradicsomszósz- 1 tk morzsolt kakukkfű- só, bors- olívaolaj- füstölt scamorza- fekete olívabogyóA tészta hozzávalóból rugalmas tésztát gyúrunk, majd letakarva 30 percig pihentetjük.A finomra vágott hagymát kevés olívaolajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt, ízesítjük és pár perc alatt összefőzzük.A tésztát fél cm - es vastagságúra kinyújtjuk és 6 cm - es korongokat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, majd mindegyik korongot megkenjük a szósszal, megszórjuk apróra vágott sajttal és az olívabogyóból elkészítjük rá a pókot : - az olívabogyóból egy kicsit levágunk ez lesz a pók feje, a maradékot kettévágjuk, az egyik lesz a pók teste, a másik részt pedig vékonyan felszeleteljük a lábnak.
Meglocsoljuk olívaolajjal és 200 °C - os sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.