~ HABOS KÖRTÉS KOCKA ~

  • 2017.09.14.
  • 5

»HOZZÁVALÓK«Tészta :- 18 dkg liszt- 5 dkg porrá őrölt xilit- 10 dkg hideg vaj- csipet só- 1 citrom reszelt héja- 1 kk sütőpor- 1 tojásTöltelék :- 6 dl körtelé- 2 tasak vaníliás pudingpor- 1 tk őrölt szegfűszeg- 2 - 3 ek xilit- 4 - 5 db körte- 1 ek étk. keményítőtetejére : - 2 dl tejszín ( Hulala )
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és folpackba csomagolva, hűtőben 60 percig pihentetjük.A körtéket meghámozzuk, eltávolítjuk a magjait és apróra feldaraboljuk, majd összeforgatjuk a keményítővel.A pihentetett tésztát egy 25 x 25 cm - es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 °C
- on, 10 percig elősütjük. Közben elkészítjük a pudingot.1 dl körtelét és a pudingport csomómentesre keverjük. A maradék körtelevet a cukorral és a szegfűszeggel felforraljuk, majd hozzáöntjük a pudingos részt és sűrű krémmé főzzük.
Az elősült tésztára rárakjuk a körtét és rásimítjuk a pudingot. Visszatoljuk a sütőbe és további 25 percig sütjük.A keményre vert tejszínhabot a kihűlt sütemény tetejére kenjük, majd kockákra szeletelve kínáljuk.

Címkék

Körte