~ DIÓS GUBAFELFÚJT ~

  • 2017.09.16.
  • 9

»HOZZÁVALÓK«- 5 db szikkadt kifli- 4 dl tej- 3 tojássárgája- 3 ek xilit vagy cukor- 15 dkg darált dió
- 1 kk vaníliakivonatPudinghoz :- 5 dl tej- 1 tasak vaníliás pudingpor- 3 ek xilittetejére :- 3 tojásfehérje- csipet só- 1 ek porrá őrölt xilit- 1 ek étk. keményítőEgy kb 24 x 24 cm - es sütőtálat vajazzunk ki és szórjuk meg zsemlemorzsával. A sütőt melegítsük elő 170 °C - ra.A kifliket karikázzuk fel és tegyük egy nagyobb tálba. Készítsük el a pudingot. A tejet a tojássárgájával, az édesítővel, a vaníliával keverjük össze és öntsük rá a kiflire. Azután szórjuk rá a diót és kanalazzuk rá a pudingot. Az egészet óvatosan forgassuk össze, majd halmozzuk a sütőtálba.
A fehérjét egy csipet sóval verjük habbá, majd félidőben szórjuk hozzá a cukrot és a keményítőt, majd verjük fényes, masszív habbá. A habot simítsuk a kiflire és süssük kb 20 percig.

Címkék

Dió Desszert Gyors