~ BURGONYÁS LEPÉNY ~

  • 2017.09.20.
  • 7

»HOZZÁVALÓK«- 60 dkg burgonya- 1 tojás- 3 dkg olvasztott vaj- 15 dkg liszt- 1 kk sütőpor- 1 tk só-
3 ek parmezán- 1 kk morzsolt kakukkfű- frissen őrölt borstöltelék :- 15 dkg
főtt sonka- 1 mozzarella- 10 dkg füstölt reszelt sajtA burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd megpucoljuk és burgonyanyomón áttörjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, azután a többi hozzávalóval összedolgozzuk, majd kétfelé osztjuk.Az egyik burgonyagombócot egy sütőpapírral bélelt formába lapogatjuk, elhelyezzük rajta a sonkát, a felszeletelt mozzarellát és a reszelt sajtot, majd a másik burgonyagombóccal betakarjuk. A tetejét megszórjuk kevés zsemlemorzsával és meglocsoljuk olívaolajjal.190 °C - on kb 30
percig sütjük.