~ BOLOGNAI GALUSKA ~

  • 2017.09.21.
  • 0

»HOZZÁVALÓK«Ragu :- 40 dkg darált sertéshús- 1 fej vöröshagyma- 1 szál közepes sárgarépa- 1 halványító zellerszár- 1 dl száraz vörösbor- 1 hámozott
paradicsomkonzerv ( darabolt )- 2 ek paradicsompüré- só, bors, kakukkfű- 3 ek olaj- víz
Galuska :
- 30 dkg teljes kiőrlésű liszt- 1 tojás- 1 tk só- víztovábbá :- tejföl, reszelt sajtA raguhoz reszeljük le a répát, vágjuk finomra a vöröshagymát, és a zellert. Az egészet futtassuk meg a felhevített olajban, majd sózzuk meg, öntsünk hozzá kevés vizet és pároljuk kb 15 percig. Azután adjuk a zöldségekhez a darált húst és pirítsuk jól meg, öntsük hozzá a bort, a paradicsomot és alaposan forraljuk össze. Ízesítsük, majd ha szükséges hígítsuk vízzel.A galuskához keverjük össze a hozzávalókat, ( csak annyira, hogy az alapanyagok elvegyüljenek ) majd forrásban levő sós vízbe szaggassuk ki. Leszűrés után forgassuk át olajban.
A galuskákat tegyük egy sütőtálba, halmozzuk rá a ragut, csurgassunk a tetejére tejfölt és szórjuk meg reszelt sajttal. Azután tegyük a sütőbe és grill fokozaton pirítsuk addig, amíg a sajt megolvad.

Címkék

Főétel Ragu