~ ALMÁS SZŐLŐS CSIRKETEKERCS ~

  • 2017.09.22.
  • 4

»HOZZÁVALÓK«- 1 csirkemell- 2 zöld alma- kb 20 dkg piros szőlő- 20 dkg szeletelt bacon- 1 tojás- 1 ek zsemlemorzsa- 10 dkg reszelt sajt- só, bors- 1 - 2 szál rozmaringAz almát lereszeljük, majd kinyomkodjuk a levétől. Egy tálba tesszük, hozzáadjuk a félbevágott, kimagozott szőlőszemeket, a morzsát, a tojást és a sajtot. Sózzuk, borsozzuk és
összekeverjük, majd félretesszük.A csirkemellet 4 szeletbe vágjuk és nem túl vékonyra kiklopfoljuk. Egy kiterített alufólián
egymás mellé rendezzük a szalonnát, rátesszük a
csirkemellszeleteket sózzuk, borsozzuk és meghintjük apróra vágott rozmaringgal. Végül rátesszük egyenletesen elosztva az almás tölteléket és a fólia segítségével az egészet feltekerjük.
A tekercset egy tepsibe tesszük, amibe kevés vizet öntünk és 180°C - on, kb 60 percig sütjük.