~ RICOTTÁS BARACKOS KOCKA ~

  • 2017.07.04.
  • 2

»HOZZÁVALÓK«- 3 tojás- 12 , 5 dkg xilit + 2 ek - vagy cukor- 1 tk vaníliakivonat- 25 dkg Szarvasi ricotta- 10 dkg olvasztott vaj- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt- 12 dkg fehér tönkölyliszt- 1 tasak sütőpor- 2 nektarin
- 3 - 4 szem sárgabarackA sütőt 180 °C - ra előmelegítjük, egy 25 x 25 cm - es tepsi aljára sütőpapírt fektetünk.A barackokat feldaraboljuk.A tojás kihabosítjuk a xilittel, majd kézi habverővel hozzákeverjük a ricottát, a sütőporos lisztet és az olvasztott vajat. Ízesítjük vaníliával, majd a masszát a tepsibe simítjuk, a tészta tetejére tesszük a barackot és megszórjuk édesítővel és kb 40 perc alatt megsütjük. ( Tűpróba ! )Porcukorral megszórva tálaljuk.

Címkék

Ricotta Barack