~ RIBIZLIS TÚRÓS ALAGÚT ~

  • 2017.07.03.
  • 4






»HOZZÁVALÓK«Kakaós tészta :- 20 dkg fehér tönkölyliszt- 5 dkg xilit- por ( helyette porcukor )- 1 ek keserű kakaópor- 10 dkg vaj- 1 kk szódabikarbóna- 1 tojássárgája- 1 - 2 ek tejfölTöltelék :- 40 dkg túró- 3 tojás
- 15 dkg xilit- vagy ízlés szerint cukor- 1 tk vanília kivonat- 2 ek mazsola- csipet só- 1 citrom reszelt héja3 ek búzadara- 1 marék ribizliA kakaós tésztához a száraz hozzávalókat összevegyítjük, majd elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a vaníliát, a tojássárgáját és összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy összeálljon a tészta. Ezután folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük, majd miután kinyújtottjuk, a 2 /
3 - ad részével kibélelünk egy kivajazott és liszttel behintett, hosszú őzgerincformát.A töltelékhez a tojásfehérjét egy csipet sóval habbá verjük. A túrót kikeverjük a többi hozzávalóval és lazán összeforgatjuk a tojáshabbal és a ribizlivel.A formát megtöltjük a túrós masszával és betakarjuk a maradék tésztával.180 °C
- on kb 35 percig sütjük. A formában hagyjuk teljesen kihűlni, majd
olvasztott csokoládéval díszítjük ( elhagyható )

Címkék

Ribizli Túrós