~ RÁNTOTT TÖLTÖTT PALACSINTA ~

  • 2017.07.01.
  • 2


Nagy palacsinta evők vagyunk így sokszor sütök, hol édesen, hol sósan, hiszen annyiféleképpen variálható. Most egy csirkés - gombás töltelékű került az asztalra, ráadásul rántva.
»HOZZÁVALÓK«Palacsinta :- 20 dkg teljes kiőrlésű liszt- 1 kk só- 1 tojás- 2 dl tej- szódavíz- olvasztott vaj - a sütéshezTöltelék :- 35 - 40 dkg csirkemell- 25 dkg gomba- 1 ek csirke fűszerkeverék- 2 ek olaj- 1 csokor petrezselyem- kb 15 dkg reszelt mozzarellasajttovábbá :liszt, tojás, zsemlemorzsa - a panírozáshozA palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük annyi szódavízzel, hogy a megfelelő állagot kapjuk. Hűtőben 30 percig pihentetjük, majd olvasztott vajjal kikent, közepes méretű serpenyőben kisütjük a palacsintákat. ( kb 10 - 12 db )A csirkemellet apró darabokra vágjuk, összeforgatjuk a fűszerkeverék és az olaj keverékével, majd felforrósított serpenyőben fehéredésig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk az apróra szeletelt gombát és az egészet puhára főzzük, végül átforgatjuk a felaprított petrezselyemmel.A palacsinták közepére teszünk a töltelékből és megszórjuk sajttal, a két szélét a töltelékre hajtjuk, majd feltekerjük. A palacsinta batyukat lisztbe, sózott felvert tojásba és végül zsemlemorzsába forgatjuk, majd
forró bő olajban kisütjük.Zöldsalátával és joghurtos mártogatóval kínáljuk.