~ MÁLNÁS KÖLESTORTA ~

  • 2017.07.07.
  • 6


Ezt a tortácskát lelkiismeret nélkül fogyaszthatjuk, hiszen cukor és liszt nélkül készült. Aki figyelemmel kíséri a blogot annak biztosan feltűnt, hogy már egy jó ideje nem használok cukrot és a
finomlisztet is lecseréltem jóval egészségesebbre. Ha már csak a cukrot kicseréljük, akkor máris sokat tettünk az egészségünkért.
Természetesen a receptekben megadott édesítők és lisztek mennyisége, ugyanannyi cukorral és finomliszttel helyettesíthető.
Na és a köles. Nagyon sok embernek elsőként
a madáreleség jut róla eszébe - nem vagyunk mi madarak - pedig érdemes kipróbálni, akár édesen, akár köretként. Jótékony hatásairól itt olvashattok :
https://peakshop.hu/girl/jotekony-koles/»HOZZÁVALÓK«- 10 dkg köles- 5 dl tej- csipet só- 1 ek vaj- 4 tojás- 7 dkg xilit
- 25 dkg túró- 1 tk vaníliakivonat
- 1 citrom reszelt héja- 1 tk sütőpor- 1 maréknyi málna
+ 1 ek étk. keményítő- 2 -
3 ek mandulaA tejet felforraljuk a sóval, vaníliával, majd beletesszük a folyóvíz alatt átöblített kölest és puhára főzzük. Még melegen belekeverjük a vajat és kihűtjük.A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből 1 ek xilittel habot verünk, a sárgáját kikeverjük a többi xilittel, a villával áttört túróval, ízesítjük citromhéjjal és összekeverjük a megfőtt kölessel. Ezután óvatosan
összeforgatjuk a tojáshabbal és a keményítővel összekevert málnával.A masszát egy sütőpapírral bélelt, kapcsos ( 22 cm - es )
formába simítjuk és 180 °C - ra melegített sütőben, kb 40 - 45 percig sütjük. Félidőben a tetejét megszórjuk mandulával és 1 ek xilittel.

Címkék

Torta Málna Köles