~ FEHÉRCSOKOLÁDÉS CITROMOS DESSZERT ~

  • 2017.07.09.
  • 1

A Mindmegette . hu receptversenyén
a harmadik helyezést kapott desszertet készítettem el, kicsit átalakított diétás változatban. Elképesztően finom, sütés nélküli édesség.»HOZZÁVALÓK« 2 személyreKekszes alap
- 9 dkg Detki cukormentes omlós keksz ( kakaós )- 3 dkg olvasztott vajKrém :- 2 citrom leve
- 1 citrom reszelt héja- 50 ml limoncello likőr- 1 dl víz-kb 1 tk folyékony édesítő - vagy ízlés szerint cukor- 4 dkg étk. keményítő- 50 g fehércsokoládéDíszítés :- 1 dl tejszín- 12 , 5 dkg mascarpone- párcsepp folyékony édesítő
- kekszmorzsaA kekszet késes aprítóval morzsásra aprítjuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal és belenyomkodjuk a mini tortagyűrű aljába.A likőrt a citromlével felforraljuk, hozzáadjuk a vízben simára kevert keményítőt és sűrű krémmé főzzük. Még forrón belekeverjük a csokoládét, majd ízesítjük citromhéjjal és édesítővel. A krémet eloszlatjuk a kekszes alapon és hűtőbe tesszük dermedni.Ha a krém már megdermedt, a sütit késsel körbevágjuk és kiemeljük a formából.A habbá vert tejszínt összeforgatjuk a krémsajttal, majd csillagcsővel ellátott habzsákba kanalazzuk, habrózsákat nyomunk a citromos krém tetejére és megszórjuk kekszmorzsával.