~ CSOKOLÁDÉS CHARLOTTE ~

  • 2017.07.15.
  • 3

»HOZZÁVALÓK«Piskótatekercs- 6 tojás6 ek xilit vagy cukor- 6 ek liszt- kb 25 - 30 dkg lekvár ( nálam áfonya )Krém :- 5 dl tej- 8 dkg xilit vagy cukor- 1 tk vaníliakivonat- 3 tojássárgája- 4 ek liszt- 10 dkg étcsokoládé- 2 dl tejszín ( Hulala )- 1 cs expressz zselatin- 1 ek rum - elhagyhatóA sütőt 200 °C - ra előmelegítjük, egy gáztepsi aljába sütőpapírt fektetünk.A tojást az édesítővel addig verjük, amíg a térfogata a duplájára nem nő, majd hozzászitáljuk a lisztet és óvatosan összeforgatjuk a tojáshabbal. A masszát a tepsibe simítjuk és kb 10 - 12 perc alatt megsütjük.A megsült piskótát egy konyharuhára borítjuk, rögtön lehúzzuk róla a papírt és a konyharuhával együtt feltekerjük. Amikor a piskóta teljesen kihűlt, kitekerjük majd megkenjük lekvárral és visszatekerjük.A krémhez a lisztet, a tojássárgáját
2 dl tejjel simára keverjük, a többi tejet az édesítővel felforraljuk majd hozzáadjuk a lisztes tejes keveréket és sűrű krémmé főzzük. Még forrón hozzákeverjük a csokoládét és teljesen kihűtjük.A tejszínt elkezdjük habbá verni, majd fokozatosan hozzászórjuk a zselatint és kemény habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a csokoládés krémmel.Egy nagyobb tálat kibélelünk folpackkal, a piskótát ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és kirakjuk a szeletekkel a tál alját és az oldalát. ( érdemes minél szorosabban ) Beleöntjük a krémet és befedjük a megmaradt piskótaszelettekkel - ha nem maradna akkor pár darab babapiskótával - én az utóbbival fedtem be a krémet.Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap egy tányérra borítjuk, eltávolítjuk a fóliát és felszeleteljük.